Suomessa on paljon eri näköisiä ja kokoisia kissoja. Suomessa on myös runsaasti kissanomistajia, kuten opiskelijoita, eläkeläisiä ja työssäkäyviä Matti ja Maija Meikäläisiä. Omistajan ja kissan elämään mahtuu monta ilon ja onnen hetkeä, sillä parhaimmillaan kissat elävät 15-20 vuotta. Säännöllinen liikunta leikin muodossa parantaa kissojen yleiskuntoa sekä pitää kaiken kokoiset ja näköiset kissat terveinä ja elinvoimaisina. Kissat tarvitsevat ruoan, veden ja omistajan tarjoaman huomion lisäksi virkistävää ajanvietettä. Minkälaisesta puuhailusta sinun kissasi pitää? Mietitäänpä seuraavaksi muutamia käytännön vinkkejä kissan ja omistajan päivien iloksi.

Kissa nauttii liikkumisesta ja huomiosta

Kissa käpertyy mielellään ”kerälle” sohvatyynyjen päälle, mutta se nauttii myös leikistä ja touhuamisesta vaikkapa kuivamuonan tarjoilun yhteydessä. Omistaja voi heitellä kissalle pieniä ”kuivamuonaraksuja”, jolloin kissa kirmaisee innoissaan hakemaan niitä ja tulee kuivanappula suussaan takaisin omistajan luo. Kissan nappulat voi myös piilottaa sellaisiin paikkoihin, jotka kissa jo ennestään tietää. Kissa rakastaa tutkimista ja esimerkiksi kiipeilyä. Kissa putoaa vain harvoin, sillä ketteränä ja älykkäänä eläimenä kissa putoaa aina jaloilleen. Kissan elinympäristöä voi myös muokata lelujen, lankakerien, wc -rullien ja muiden mielenkiinnon kohteena olevien tavaroiden avulla. Kissoille voi myös opettaa erilaisia temppuja, kuten antamaan tassua tai hakemaan vaikka jokin lelu, jonka olet nostanut kissan ennestään tietämään paikkaan. Kissa rakastaa huomiota, joten kissan turkin harjaaminen, silittely tai kissan hieronta saavat varmasti rakkaan karvakaverin kehräämään ja nauttimaan elämästään.

Kissan aktivointilelut ovat nykyaikaa monissa kissakodeissa

Nykyään markkinoilla on paljon erilaisia lemmikeille suunnattuja aktivointileluja. Minkälainen lelu on siis kysymyksessä? Aktivointilelun sisään on piilotettu suussasulavia herkkuja ja kissan pitää saada piilotetut herkut lelun sisältä pois. Käytännössä kissa ikään kuin saalistaa, aivan kuten ulkona liikkuvat kissat tekevät. Nykyään iso osa kissoista on sisäkissoja, jotka ulkoilevat valjaissa omistajansa kera. Aktivointilelun avulla kissa voi tuntea iloa saalistaessaan. Kaupoissa on monia erilaisia aktivointileluja ja niitä voi myös valmistaa itse. Aktiivinen lemmikki on aina iloinen ja seurallinen ystävä. Kissan seuraksi kannattaa yleensä ottaa myös toinen kissa, jolloin kissoilla on omistajan poissa ollessa tekemistä ja seuraa toisistaan.