Eläinten kanssa liikkuminen ja harrastaminen saa mielen positiiviseksi ja antaa sekä iloa että energiaa elämään. Minkälaista on sitten työskentely yhdessä eläimen kanssa ja mitä se ihmiseltä vaatii? Yleisesti on tunnettua, että eläinten kanssa työskenteleminen vaatii tarkkaavaisuutta, määrätietoista otetta ja eläimen arvostamista yksilönä. Entä mitä muuta? Tärkeimpiä taitoja ovat myös tiedon ja kokemuksen hankkiminen eläinlajeista, niiden ominaispiirteistä ja käyttäytymistavoista. Nykyään monet oppilaitokset tarjoavat tietoa ammateista, joissa ollaan tekemisissä erilaisten eläinten kanssa sekä opiskeluaikana että ammattiin valmistuttua.

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittaminen

Perehdytään seuraavaksi eläintenhoitajan ammattitutkintoon, joka luokitellaan ammatilliseksi perustutkinnoksi, mutta kyseisen tutkinnon voi suorittaa ainoastaan näyttötutkintona. Näyttötutkinto tarkoittaa, että opiskelun voi suorittaa työn ohessa ja näyttö annetaan suoriutumalla hyvin ammattiin kuuluvista vaatimuksista.

Eläintenhoitajan ammattitutkinnossa ammattiin opiskelevan tiedot ja taidot pilkotaan pieniin osaamisalueisiin. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen, aiempaan työkokemukseen ja koulutukseen pohjautuva suunnitelma. Koulutus tulee siis olemaan tapauskohtaista, joten moni aikuisiällä opiskeleva ja eläinten parissa viihtyvä näkee toiveammattiinsa opiskelun erittäin mielenkiintoisena. Eläintenhoitajan ammattitutkinto on erittäin monipuolinen, työelämä- ja asiakaspalvelutaitoja tarjoava tutkinto, johon kuuluu pääosin eläinten hoitoa ja kouluttamista.

Haluatko kehittää ammattitaitoasi eläinalalla? Tartu siis koulutukseen, josta voi olla sinulle hyötyä sekä työelämässä että vapaa-aikana. Lemmikit kaipaavat paitsi rakkautta ja monipuolista tekemistä, myös runsain mitoin tarkkaa huolenpitoa ja ohjausta. Tiesitkö, että kaikki eläinavusteinen toiminta on nykyään suuressa suosiossa, ja tämä koskee erityisesti koiria ja koiranomistajia. Huumekoirat, diabeteskoirat, sekä opaskoirat että vanhusten ja lasten parissa työskentelevät koirat ovat hyvä esimerkki suositusta eläinavusteisesta toiminnasta.

Harrastuseläintenkin määrä on jatkuvasti lisääntynyt kaikkialla, sillä lemmikkieläimiin panostetaan koko ajan enemmän. Lemmikkien ruokaa, hygieniatuotteita, vitamiineja ja leluja valmistavat yritykset markkinoivat säännöllisesti uusia tuotteita ja palveluita lemmikkien omistajille.

Eläintenhoitajakoulutus auttaa koulutuksen suorittanutta henkilöä vastaamaan itsenäisesti esimerkiksi lemmikki- tai tuotantoeläinten tarpeista ja hyvinvoinnista. Kaiken kaikkiaan kysymyksessä on erittäin hyödyllinen koulutus, josta on hyötyä koko elämän ajaksi. Katsotaan vielä, missä eläintenhoitajan koulutuksen suorittaneet työskentelevät. Työpaikkanahan voi olla esimerkiksi lemmikkialan yritykset, eläinhoitolat, löytöeläintalot, kotieläinpuistot ja eläintarhat, maatilat, tutkimuslaitokset ja eläinsuojeluun liittyvä työ. Rohkeasti siis kouluttautumaan elämäsi toiveammattiin vaikkapa näyttötutkinnon avulla.